Kaip jau rašė temainfo.lt, Žemės ūkio ministerijos užsakymu Berlyno parodos „Žalioji savaitė 2019” Lietuvos ekspozicijai UAB „Rokiškio pienas” filialo „Ukmergės pieninė” meistrai pagamino 80 kg sūrį.
– Tokį gaminome pirmą kartą. Nervinomės truputį, tačiau be reikalo: saldaus pieno sūris išėjo puikus, – temainfo.lt sakė „Ukmergės pieninės” technologė.
„Ukmergės pieninė” specializuojasi varškės produktų gamyboje. Čia įrengtas bene moderniausias Lietuvoje varškės produktų gamybos cechas.
Kaip rašo rokiskio.com, įmonė didžiuojasi savo tradiciniu varškės sūriu, o „Lietuviško varškės sūrio“ pavadinimą įregistravo Europos Sąjungos kilmės vietos nuorodų registre. „Lietuviškas varškės sūris“ gavo ženklą „Saugoma geografinė nuoroda‟.
Kilogramui varškės sūrio pagaminti reikia 9–10 l pieno. Tad „Žaliosios savaitės“ sūriui jo sunaudota apie toną. Iš tiek išeitų pagaminti apie 200 vidutinio svorio – 400 g – sūrių, kokius esame įpratę pirkti parduotuvėje.
Vakar didžiulis sūris buvo suraikytas: juo, užlietu uogiene, buvo vaišinami Lietuvos ekspozicijos lankytojai.
Straipsnis panašia tema:
Vokietijos „Žaliosios savaitės“ parodoje rokiškėnai keps šakočius, raikys sūrį »