Pradžia » Aktualu » Vokietijos „Žaliosios savaitės“ parodoje rokiškėnai keps šakočius, raikys sūrį

Vokietijos „Žaliosios savaitės“ parodoje rokiškėnai keps šakočius, raikys sūrį

Publikavimo data: 2019-01-16

Keps šakočius

Dariaus Baltakio nuotr.

Sausio 17 d. Berlyne prasidėsiančioje tarptautinėje žemės ūkio, maisto produktų ir sodininkystės parodoje „Žalioji savaitė 2019“ Lietuvai vėl atstovaus rokiškietės Laimutės Sadauskienės individualios įmonės produkcija. Šiandien vakare ji išvyksta į Vokietiją.

– 2013 m. pirmą kartą dalyvavote „Žaliojoje savaitėje“. Kas vis skatina grįžti į šią parodą? – temainfo.lt klausė šios įmonės, Juodupėje įsikūrusios prieš 22 metus, savininkės Laimutės Sadauskienės.

– Turbūt išgyvenamas geras jausmas, kad atstovaujame Lietuvai. Norėdami dalyvauti šioje parodoje turime įveikti Žemės ūkio ministerijos skelbiamą konkursą. Jį laimėjusiesiems suteikiama ir nemaža parama: įrengiama ekspoziciją, kurioje eksponuojame žemės ūkio ir maisto produktus, nugabenama visa įranga. Kitose pardose už visa tai mokame patys. Yra ir paprastų priežasčių: vyksta gera prekyba, užmezgame pažinčių.

– „Žaliojoje savaitėje 2019” dalyvaus 12 Lietuvos gamintojų. Kokie konkurso reikalavimai?

– Reikalavimų daug. Mes siūlome sertifikuotus tautinio paveldo gaminius. Jais mes jau savaime atitinkame daug reikalavimų. Be to, mūsų šakotis 2018-aisiais pripažintas „Šimtmečio gaminiu“.

– Ar šiemet pačioje parodoje kepsite šakočius?

– Taip. Įranga jau išgabenta. Vėl demonstruosime šio nacionalinio gaminio kepimo procesą.

– Kokių dar siūlysite gaminių?

– Keliauja mūsų tradiciniai meduoliniai grybukai, vežame sausainių.

– Koks kiekis gaminių iškeliavo į Vokietiją?

– Dalis mūsų produkcijos keliauja žaliavos pavidalu. Būna, kad ir jos pritrūksta, juk paroda trunka 10 dienų – keliauja siunta iš Lietuvos. Tad kol kas sunku kalbėti apie kiekį.


Raikys sūrį

Kaip praneša Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Lietuvos ekspozicijoje parodos lankytojų lauks įspūdingo dydžio – net 80 kg – lietuviško saldaus pieno varškės sūrio pjaustymas ir degustacija. Karta iš kartos perduodamu gamybos būdu šį sūrį iš tradicinių žaliavų pagamino „Rokiškio sūrio“ filialo „Ukmergės pieninė“ meistrės.

„Lietuviškas varškės sūris yra vienas iš septynių Europos Komisijos pripažintų tradicinių ir išskirtinių Lietuvoje gaminamų produktų, nusipelniusių specialaus ženklinimo, tad parodos lankytojai turės neeilinę galimybę įvertinti šį išskirtinės kokybės produktą“, – praneša zum.lrv.lt.

Čia pat skelbiama, kad šiemet „Žalioje savaitėje“ planuojama sulaukti per 1,7 tūkst. dalyvių, daugiau kaip 100 tūkst. produktų iš viso pasaulio. Parodos dalyviams tai – unikali galimybė užmegzti verslo ryšius, išplėsti klientų ratą bei garsinti savo vardą, juk „Žalioji savaitė“ sulaukia milžiniško ne tik lankytojų, bet ir žiniasklaidos dėmesio. Kasmet akredituojama per 4 tūkst. žurnalistų iš 65 šalių.


temainfo.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *